20kg på 29 dagar

201106161308205767P24M17Zz201105191305790676NMbkigSI2011051913057907005vKyThWq2011051913057907213xPxTZ6R201105191305790712ue34v9tS2011051913057907887vAYKRFo

Torsdag 16/6:

Då var det sista dagen på tävlingen och jag kan ju faktiskt säga att jag är rätt glad att det är över!I och med att man tävlar så har man dragit sig för att kanske ta ett extra äpple eller något annat som egentligen inte skulle påverkat speciellt mycket.

Under de senaste dagarna har det rent ut sagt varit ett helvete kan man säga. Senast i lördags satt jag och peppade inför en utekväll hemma hos bror. Problemet var bara att det lilla svinet avnjöt en finfin pizza från Hot Wok & Pizza och hela lägenheten fylldes av denna härliga doft.

Men jag ska inte klaga, min bror är ganska så bjudande av sig, så jag fick faktiskt salladen som följde med pizzan :P Denna kvällen flippade lite också i och med att vi kom fram till att vi skulle åka skates (Inlines) efter krogen i betongparken här i Växjö. Gammal åkare som man är, precis som min bror Patrik & Nickolas, så ljög vi ihop hur galna saker vi skulle göra och man trodde man var 17 igen.

Väl på plats, lite väl förfriskad efter krogen så var man inte så kaxig längre, men det gick faktiskt ganska bra. Kan även meddela att åka Inlines/skateboard bränner satan på kroppen och under de två timmarna vi åkte så motsvarar det nog kanske 3 varv runt sjön. Länge sen jag var så trött.

Hur som helst, det är sista dagen idag och självklart begår jag inte samma tabbe som tidigare invägningar och dricker/äter innan min invägning utan ställde mig på vågen direkt.

Nej jag tog inte vadet, och JA, Niklas kan nu inkassera 500,00 kr vid nästa löning. Var det värt det? Så in i helvete.... Jag har gått ner 9.1 KG på 4a veckor. Det är mer resultat jag haft än någon sin tidigare i min yuyu-bantning.Tycker ta mig fan det är ganska strong ändå att ligga runt 10 KG på en dryg månad & jag har lärt mig att man inte behöver massa fyllemat efter krogen.

För att förklara närmare på vad jag menar så ska jag försöka förklara hur en vanlig lördags natt ser ut t.ex efter krogen:

Jag går till något matställe.Jag beställer inte 1, inte 1,5 utan TVÅ menyer! Oftast blir det i stil med 2st 200g hamburgare tallrikar med allt till, som jag utan problem sätter i mig framför tv när jag kommer hem. Detta sköljer jag ner med en dryg liter läsk eller annat jag hittar hemma.Och det är inte ovanligt att jag tycker lite extra synd om mig själv på söndagen så jag handlar en pizza dagen efter bara för att komma i balans.

Just nu ser min kväll ut såhär efter krogen.GÅ HEM.....drick VATTEN.... SOV.Och det funkar ta mig fan. Visst man skulle kunna döda sin förstfödda för en kebabrulle dagen efter, men man överlever det iallafall.

Vill tacka alla som följt oss, och som har stöttat mig i detta projekt som inte riktigt slutat i det resultat som vi hade hoppats, men jag tycker jag lyckades ganska bra iallafall! Tack för alla påtryckningar folk givit mig, alla uppmuntrande kommentarer på facebook, i gästboken och även till er som kommit fram och stöttat mig ute i vardagliga livet.

Extra tack till, hela Wäääewääewäe gänget som stöttat brutalt mycket, kollegorna som hållit mig i kopplet när man försökt fuska och alla andra vänner och bekanta som hållit på mig!

Under "Resultat" finner ni sista invägningsbilden & här kommer även en länk till det youtubeklipp som togs när vi åkte i lördagsnatt. Länk: http://www.facebook.com/profile.php?id=543362488

Åter igen, Tack alla!


Torsdag 9/6:

Torsdag och studenten idag! Jag ska iväg och fira Erika Hultbrant på hennes studentdag! Stor jävla grattis till dig!

Jaha torsdag och igår så missade vi att lägga upp bilden på invägningen, dock kommer den upp idag tillsammans med dagens invägning. Det är lite blandade resultat och som jag skrev igår så är det inte OK att väga sig efter 4 koppar kaffe och en macka.

I och med att det är studenten, antar jag att det blir en viss alkoholbjudning hemma hos Åsa & Tomas tillsammans med massa god mat. Jag ska verkligen försöka denna gången att inte smaka på allt jag ser och framför allt inte dricka så jävla mycket med alkohol. Men samtidigt så vet jag att efter 3-4 glas så börjar man ju komma med undanflykter. Vi såg det hända i Stockholm med ett försvarstal och det slutade ju som det slutade.Har du missat Stockholms äventyret så går det att läsa under den 26/5, längre ner i bloggen.

Invägning som vanligt idag, och igår var ju en riktigt jävla skit invägning där inte ens Emil gick att muta för att skriva ett bra resultat på, men hans pris var 100,000 kr och det är inget man hostar upp sådär för att faka en bild :D

Men som vanligt styr Captain Awesome upp det hela och på dagens invägning så kunde man åter igen se hur kontoret nästan hoppade av glädje (?) Hur som helst, sjukt bra resultat.


Onsdag 8/6:

Då var det onsdag och man vaknade tidigt som fan idag. 05:00 vaknar man av att en viss katt sitter på min mage och stirrar på mig. Han hade inte fått mat och letade reda på det med mest tugg i tror jag.

Trött och ganska sliten av någon anledning så vandrar man upp, klär på sig och tar en kopp kaffe. Redan vid 06:00 drar det igång fest inne hos grannen då Amanda Hansson tar studenten idag. Känner henne inte, men stort Grattis till henne!

Inne på kontoret så hann jag med 3 koppar kaffe och en liten macka innan invägningen. Och självklart har man gått upp drygt 0.5 KG sedan igår.Så jävla irriterande så man vill ju slå något eller någon.Jag skyller till 100% på 4 koppar kaffe och en macka innan invägningen!

Får hoppas det blir bättre resultat imorgon med lite minus på skalan!


Lördag, Söndag, Måndag, Tisdag 7/6:

Jaha då var det tisdag och fem (5) lediga dagar har tydligen kommit och fått utan att man verkat märka det så jävla bra. Men så är det ju när man har skoj, tiden går lite för snabbt fram.

Helgen som har varit har varit lite svårare när det kommer till viktminskningen och att fokusera på att äta rätt, inte få i sig något onödigt osv!Som jag nämnde i fredags så fyllde min vän Johan år och vi firade denna herre genom att lira beachvollyboll uppe på universitetet med massa soft folk.

Inte nog med att det var trevligt folk och goda vänner, vi hade även extremt bra väder, ordentlig ljudanläggning tillsammans med en riktigt öl kyl (?) och några grillar för att kunna käka mat under tidig kväll.Det blev även en badrunda i den närliggande sjön där vi var några gentlemän som delade lite champagne.Kort och gått en soft kväll tillsammans med en hel del grillat kött och grönsallad. Och jag måste erkänna att jag faktiskt drack en flaska vin, stunden till ära också!

I söndags var det dax igen för att vara socialt utåt och det var förfest hos Robin & Frida för att senare gå på modevisning på Loft. Även denna gången så blev det alkoholintag, dock lite mer än tidigare och blandat med vin & sprit. Det serverades ju självklart massa gott skit hos Robin & Frida så som ostar, kex, chips, frukter osv så man var ju lite små sugen hela tiden. Dock som en så awesome ninja man är från de mongoliska floderna i väst så högg jag mig lite ost då och då när folk inte märke något eller var för inne i något sådant där skit viktigt fyllesamtal! Under lördagen åt jag endast en shake & ost.

Måndag så var det slapp dag tillsammans med en över mänsklig bakfylla som inte släppte förens runt 20:00 på kvällen. Under måndagen blev det 6 grillade revben & lite rabarberpaj som slank ner tillsammans med en hel del pepsi max & sodastream julmust!

Invägning tisdag visade sig inte bli super bra, men pga mitt sätt att leva i helgen så blev det inte så jävla fel ändå! MINUS 1,2 KG och jag fortsätter att minska i vikt. Jag börjar närma mig 50% av den totala vikten jag ska gå ner, och har ungefär 2 veckor på mig. Så som jag fortsätter att hålla koll på intaget och håller mig undan från skit, så finns det fortfarande chans!

Kort och gott, en sjukt bra helg, jävligt roligt & -1,2 KG. BOOM!


Fredag 3/6:

Fredag åter igen och man har långledigt!
Solen skiner och vad betyder detta? Jo GRILLAT!

Jag kommer tyvärr inte lägga upp någon viktminskning under helgen utan på tisdag så sker invägning med bilduppdateringar.
I och med att jag faktiskt äter lite grillat (Endast kött och grönt) så får vi helt enkelt se hur min viktminskning ser ut på tisdag.

Imorgon fyller min kära vän Johan år, och det kommer bli alkoholintag i väldigt små mängder för min del.
Och på söndag så kan det bli ett glas i och med att vi stödjer en annan polares flickväns modevisning på Loft i Växjö, titta gärna in där. Ska tydligen bli awesome!

Hur som helst, hoppas fan det grillade och välkryddade köttet ger resultat såhär under helgen! Så kommer en uppdatering imorgon och söndag också :)


Onsdag 1/6:

Inleder dagen med en kaffe och invägning!
Idag var det min  kära kollega Emil som vägde in mig och vilket jävla resultat man gör!
Jag har gått ner 0.3 KG till sedan igår och har nu sedan fredags förra veckan gått ner 2.1 KG

Jag älskar stark mat, och då menar jag verkligen skit stark, gärna jalapenios i stora mängder, peperoni och ja, all stark mat. Det är något som ligger i familjen.
just pga detta har jag också lärt mig att starkt / Salt faktiskt dämpar socker och sötsuget för godis, eller bara suget efter t.ex en kebabtallrik med extra kött, extra pommes, extra sås och sallad.... Eller något i den stilen.

Därför intog jag ungefär 30 peperoni under gårdagen tillsammans med en shake och det funkar verkligen. Dock har jag ju så klart lite små ont i magen såhär på morgonen men jag citerar låttexten: "What doesn´t kill you only makes you stronger" !!!
Det är sista arbetsdagen denna veckan och jag (precis som resterande 99% av Sveriges befolkning) tar långledigt till tisdag. Gäller att inte åka dit för hemkörning av precis ovannämnda maträtten.

Hur som helst, 2.1 KG mindre och jag har nu gått ner över 6 KG sedan starten. Jag har 16 dagar kvar så det handlar om drygt 1 KG om dagen nu fram tills den 16e. Tufft, men inte omöjligt :D

Tisdag 31/5:

Igår när jag kom hem så började det samtalas om grillat och massa annat som får en att vilja hoppa från garage taket!
Efter att ha lyssnat noga så visade det sig att det handlade om grillade grönsaker och endast kött.
Jag valde att köra på riktig mat dagen till ära.

Maten avnjutes på balkongen i solen och det smakade så jäääävla bra att man dog lite i högra benet!
Efter maten (år väldigt lite) så var jag faktiskt mätt resten av kvällen. Första gången på länge.
Ungefär 15 oliver slank dock ner också då jag lärt mig att chilli i olika sorter & olivers salta smak stoppar godissuget ganska mycket!

Invägning idag, alltid lika nervöst när man fått äta riktig mat....
Stockholm var ju ingen höjdare då jag gick upp 1,5 KG på en dag.
Men Heeeeeelvete vilken magi det var i maten igår! 1,2 KG lättare idag!
Jag kunde nästan höra hur de ropade från storgatan "Robban is the man", eller något i stil med det i alla fall!

Hur som helst, sjukt awesome faktiskt!
Snart är det frukost och det blir det vanliga, en shake... Mums...!


Måndag 30/5:

Måndag igen, solen skiner och jag är på riktigt soft humör.
I helgen så har jag varit i sommarstugan i Blekinge och byggt Pool med daddy&brother!
Ett ganska softa jobb då vi inte stressar allt för mycket och solen har varit framme hela helgen.

I fredags så inhandlade jag 6st shakes för att ha med mig ner till stugan så att jag kan hålla mig undan från alla synder så som grillat kött, chips, godis, öl & vin men även whisky.
Självklart lyckas jag glömma mina grejer hemma i Växjö i jobb kylen så det blev en del mat och jävligt mycket oliver och taccosås.

Jag har även lagat en gräsklippare (?) under helgen, min första i livet men nu känner man ju sig som ett ungt mekaniskt geni!

Invägningen idag var väl kanske inte sådär SKIT bra. Inte direkt så mina kollegor applåderade åt mig, utan det var mer i stil med "bara 0,6 kg?".

Funderar dock starkt på att prova på något nytt som t.ex pulvershakes från gymgrossisten tillsammans med några skit balla och lajban piller som heter Poisen?
Min kollega och webmaster Rikard skall göra en beställning med mig så vi bör väl ha det i slutet av veckan kanske!

Fredag 27/5:

Seven a.m., waking up in the morning
Gotta be fresh, gotta go downstairs
Gotta have my bowl, gotta have cereal
Seein' everything, the time is goin'
Tickin' on and on, everybody's rushin'
Gotta get down to the bus stop
Gotta catch my bus, I see my friends

Kickin' in the front seat
Sittin' in the back seat
Gotta make my mind up
Which seat can I take?

It's Friday, Friday
Gotta get down on Friday!!!!!!!!!!!!!.........

Fredag idag! OjOjOj kolla statistiken jag har droppat 1,2 sedan igår :D
Jag kallar det för IKEA Motion i kombo med Naturdiet Shake Chocolate!
Igår motionerade jag inte alls faktiskt utan jag höll mig till det jag skulle hålla mig till (Geeka vid datorn med serier och spel)

Smack Smack sa det så gick man ner! Im back BEBY!

Vi kommer nu köra invägningen i tofflor som ni ser, så det KAN ha bidragit till bra resultat idag.
Vi väljer att göra detta pga att jag har ett ganska massivt skoförråd och alla skor väger olika. Så tofflor it is! :D

Over and out.. Mr.Awesome!


Torsdag 26/5:

Då var det torsdag och jag är idag både trött och väldigt sliten efter gårdagens äventyr.

Det ligger till såhär:
Jag har befunnit mig på utbildning i Stockholm under onsdagen och därför har jag inte hunnit uppdatera hemsidan för er.
Min plan var att vara lite mer "vågad" i Stockholm och faktiskt äta en steak på ett steakhouse som jag verkligen såg fram emot. Jag menar, efter 9 dagar utan kött är man bra jävla taggad på grillat kött dränkt i BBQ såser och annat shit som får magen att växa.

Tyvärr så blev det lite fel då det även kom med en hel del vin (6 glas) & även drinkar framåt slutet (5st).
Jag lyckades även att glömma allt med min bantning och vadet jag har med Niklas under de sista timmarna.
Därför med stora och hungriga fyllesteg så vandrar vi in på inget annat än snabbmatskedjan MAX.....

Tydligen så har jag i någon form av "fylleförsvarstal" till Rikard sagt något i stil med:
"Jag ska faktiskt till sommarstugan i helgen och borra trall och bygga pool, jag kommer ju förbränna detta hur jävla enkelt som helst". Detta skall ha runnit ur min fyllekäft samtidigt som jag bestämt beställer 2 st Original menyer.....

Väl hemma på hotellet var det matkalas med TV tillsammans med Rikard.
Jag lyckades få i mig 2 menyer precis som min fylleplan hade räknat med.

MEN efter att jag började nyktra till så börjar jag inse VAFAN jag sysslar med.
Fortfarande lite full så går jag in på toan och hostar upp skiten igen. Äckligt jag vet men i stridens hetta så var jag beredd att både vara äcklig och vara ett svin mot mig själv och min omgivning (Rikard) För att försöka förhindra de där extra kcal.

Idag gick vi upp 06:50 för att hinna få i oss lite mat innan vi skulle ta tåget vid 08:00 tillbaka mot Växjö.
Jag fick i mig en halv grov macka med skinka och gurka innan bakfyllan gjorde sin första attack mot mig.

Jag vill be ALLA om ursäkt för mitt missstep som jag gjorde igår och jag förtjänar att må dåligt idag.
Jag har gått upp 1.5 KG Sen tisdags och det känns verkligen skit rent ut sagt.

Jag har nu inhandlat mer Shakes detta var mitt första och sista felsteg på denna resan så nu sadlar vi om och taggar igen för de sista 20 dagarna!

Än en gång, förlåt för att jag var en gnutta dum-i-hela-huvet igår!


Tisdag 24/5.

Vaknade i morse med världens migrän och kände inte direkt för att röra mig från min sköna sovyta!
Igår hann jag faktiskt röra på mig lite i form av att gå fram och tillbaka på en transportsträcka som går precis vid min lägenhet bort mot centrum. Jag hann även dricka 2 färdiga shakes från Nutrilett tillsammans med 1st bar från Nutrilett & 3 stycken äpplen. 

Dagens invägning kändes lite sådär osäker i och med att jag trodde jag fått i mig för mycket käk igår.
Men jävlar ta mig på stormande hav, så har jag gått ner 1,3 KG.

Många tror nog att jag går ner i vätska. Men jag lovar er, jag dricker otroliga mängder vätska.
Igår fick jag nog i mig en 6 koppar kaffe tillsammans med 4 glas vatten och 1 liter coca-cola Light (så klart)

Hur som helst jävligt nice och jag känner mig faktiskt lite smidigare. (Jag har lättare att ta på mig skorna) :D
Tack alla som supportar och skriver i gästboken. Betyder mycket


Måndag 23/5:

Då var det måndag igen! Jag hade planerat igår kväll att jag ta mig fan skulle gå runt sjön INNAN jobbat idag.
Klockan ringde klockan 06:00 (Jag börjar 07:30) och jag satte mig upp i sängen.

Efter en stunds stirrande på den förpackade väskan med duschgrejer & ombyten som jag skulle ha med mig till kontoret kunde jag nästan känna hur jag brände kcal i kroppen och gick ner 0,5KG.
Det fick räcka tror jag för plötsligt var klockan 07:00 och jag hade somnat halvt sittandes på sängkanten under 1 timme.

Väl på kontoret så var det invägning och idag var det väl en besvikelse kan man säga.
Jag har gått ner 0,2 kg sedan fredags morse. Vafan är det liksom? Jag tror det blev lite för mycket kött i går och mindre motion under helgen.
Funderar starkt på 2 varv runt sjön idag faktiskt. Ångesten är ganska påtaglig just nu kan man ju säga!

Lördag 21/5:

Vaknade ganska pigg idag och var rätt så peppad för att mom&dad skulle hit och hjälpa mig slå upp gipsskivor till en vägg.
I och med att Joakim von anka(min fader kallas så) fyller år idag tog de med sig massa trevlig frukt, vatten i olika smaker, lite light läsk och Pågens Gifflar... jag ÄLSKAR Gifflar.

Självklart får man inte röra de små asen och självklart glömde de ta med sig påsen när de skulle åka hem.
Giffarna stirrar just nu på mig som en satans demon och jag kan nästan höra "Ät osssssss.....Bara en går bra..."
Får hoppas att jag klarar av att motstå dem och slänga skiten!


Fredag 20/5:

Åt precis lunch om man nu kan kalla det för lunch..
Nutrilett´s Thaisoppa skulle jag inte ens tvinga min värsta fiende att äta.
Tack Mamma för att du varnade mig...

Fredag 20/5:

"Jag har köksvecka tillsammans med Anders denna veckan. Likt tradition så skall fredagar serveras tillsammans med lite finare råvaror så som olika skinkor, röror (Potatissallad skagenröra m.m) och massa annat skit som får munnen att vattnas... Jag där emot stod och försökte blanda mig en Nutrilett shake i ett coca-cola glas med en gaffel pga att jag inte har orkar inhandla en riktig shaker.
Lagom skoj när alla andra äter lyxmat och så står man där lite små förbannad och svär åt gaffeln som ta mig fan vägrar blanda pulvret!
Får se om jag får något roligare att äta vid lunch!"

Fredag 20/5:

"Då var det fredag och det är uber bloody väder ute! Jävligt hett sällskap till jobbet idag med! Igår hann jag med 1 varv runt sjön och även att äta lite äpplen. Idag har vi även lagt in lite uppdateringar gällande min viktminskning och lite sköna träningsbilder och annat! Nyhetsfunktion finns nu för att förenkla för er besökare när ni vill få snabba uppdateringar! !"